Openingsuren

Maandag tot vrijdag : 10u00-12u00 en 13u00-18u00

Zaterdag : 10u00-12u00 en 13u00-16u00

Gesloten op zon- en feestdagen.

Tel: 014/21.21.12

 

Home Offerte aanvragen

Veiligheidskampioen

Dodelijke verkeersongevallen in de EU Van 2007 tot 2008 waren in de Europese Unie bij niet meer dan 0,57 % van de dodelijke verkeersongevallen bus- en tourincarpassagiers betrokken. Dat is zelfs minder dan de 0,79 % voor landbouwtractoren! Uit gegevens van de Amerikaanse overheid blijkt dat busvervoer tot de veiligste vormen van vervoer over land behoort. Ondanks die voorbeeldige staat van dienst blijft een verdere verbetering van de veiligheid een topprioriteit voor bus- en tourincarvervoerders.

 

De beste bestuurders

Bekwame bus- en tourincarbestuurders zijn een belangrijke troef voor de sector van het personenvervoer over de weg. Levenslang leren is al lang een realiteit voor professionele bus- en tourincarbestuurders. In tegenstelling tot gewone weggebruikers moeten bus- en tourincarbestuurders in heel wat landen uitvoerige opleidingen volgen om in bijkomende strenge theoretische en praktische rijexamens te slagen. Daarnaast moeten ze een speciaal medisch onderzoek ondergaan. Om bestuurders te helpen om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe technologieën en rijtechnieken, bieden alle fabrikanten en transportmanagers hun bestuurders uiteenlopende opleidingen aan. Die ontwikkeling had tot dusver al een enorme impact op de veiligheid en kwaliteit van de dienstverlening van bussen en touringcars.

 

Milieukampioen

Door mensen aan te moedigen zich per bus en touringcar te verplaatsen, kunnen we onze negatieve milieu-impact beduidend inperken. Volgens de Amerikaanse Union of Concerned Scientists is onze ecologische voetafdruk het kleinst wanneer we van alle vervoermiddelen de bus of touringcar kiezen. Gegevens uit het VK tonen aan dat touringcars per personenkilometer 0,03 kg CO2 uitstoten. Dat is de helft van wat treinen uitstoten en aanzienlijk minder dan wat auto’s (0,11) en vliegtuigen (0,18) uitstoten. Voor een rit van Londen naar Blackpool (385 km) in het VK bedraagt de CO2-uitstoot 11 kg per touringcar, 23-25 kg per trein, 44 kg per auto en 68 kg per vliegtuig. Als elke bus in het VK één extra autobestuurder zou vervoeren, zou er jaarlijks ruim 1,2 miljoen ton CO2 minder worden uitgestoten.

 

Energiezuinig

De huidige bussen en touringcars zijn opvallend zuinig, vooral gezien het aantal personen dat ze vervoeren. Om één passagier over 100 kilometer te vervoeren, hebben bussen en touringcars gemiddeld tussen 0,6 en 0,9 liter diesel nodig, terwijl een dieselauto gemiddeld 5,9 liter brandstof zal verbruiken, een auto op gas 7,6 liter, een vliegtuig 6,6 liter en een hogesnelheidstrein 2,6 liter. Geen enkel ander middel voor collectief personenvervoer is energiezuiniger!

Niet alleen nieuwe technologieën, maar ook het rijgedrag zorgen voor een zuiniger brandstofverbruik en bijgevolg een lagere uitstoot. Daarom zijn vervoersondernemingen er zo op gebrand hun bestuurders lessen ‘zuinig rijden’ te laten volgen als onderdeel van hun levenslang leerproces. Zelfs ‘oude rotten in het vak’ slagen er na een van die cursussen in minder brandstof te verbruiken.

 Bron: www.fbaa.be


Autocars De Duinen

Aarschotseweg 28 - 2200 Herentals
Tel. 014/21.21.12 - Fax 014/23.09.66
E-mail: info@deduinen.be
Lic A1097 - CDV nummer 18571 - BTW BE 0404.155.745

Sitemap | Juridisch
SelectairVeolia Transport
Creation by DIGITAL IMPACT // Hosting by ALFAHOST