Openingsuren:
ma-vrij:
9u15-12u/13u-18u 
za: 09u15-12u/13u-16u

Tel: 014/21.21.12

Home Offerte aanvragen

Promoties De Duinen Reisbureau

 Hieronder vindt u een overzicht van onze promoties en aanbiedingen.
 

9-daagse reis naar Umbrië

Umbrië… Het bergachtige groene hart van Italië. In dit land zijn de groene, zacht glooiende heuvels begroeid met vooral wijn- en olijfgaarden. Hier heerst nog rust en kalmte over de pittoreske dorpjes. Umbrië wordt gekenmerkt door oud ommuurde heuvelstadjes met steile straatjes die getuigen van een rijke cultuurgeschiedenis. De streek is minder bekend dan Toscane, maar net daardoor minder overspoeld door toerisme.

 

 

 

Programma

Dag 1

We vertrekken ’s morgens via Luxemburg over Straatsburg, Basel en Luzern. We houden de gebruikelijke stops onderweg. Ten zuiden van de Gottardpas eindigt onze eerste dag. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt rijden we verder via Lugano, Como en Milaan tot Castell Arquato, een mooi gelegen stadje dat we vrij bezoeken. We voorzien tevens tijd voor een vrij middagmaal. Daarna reizen we verder via Parma, Bologna, Firenze tot Passignano, onze verblijfplaats aan het Trasimeense meer. Avondmaal en overnachting.

Dag 3

In de voormiddag staat een bezoek aan Gubbio op het programma, één van de mooiste steden van Umbrië. Nadien rijden we naar het 1000 jaar oude Monte Corona. Terugreis langs een panoramische weg naar Passignano.

Dag 4

Bevagna, nog omringd door middeleeuwse stadsmuren, is één van de mooiste vestingstadjes van Italië. Montefalco, gelegen hoog boven de wijngaarden, is vooral beroemd om zijn wijn. We gaan er op zoek naar een gelegenheid om wijn te proeven!

Dag 5

Na het ontbijt rijden we per trein naar Perugia. Op 300 meter boven de Tiber ligt Perugia als een arendsnest op een heuvel. De stad combineert geschiedenis met een kosmopolitische jonge uitstraling vanwege de wereldberoemde universiteit voor buitenlanders. Het is onmogelijk alle pittoreske hoekjes, mooie kerken en stadspoorten te vermelden. Je loopt er namelijk op vrijwel iedere straathoek tegenaan. De gids neemt je mee op pad langs een boeiend parcours!

Dag 6

’s Morgens bezoeken we Assisi, met zijn basiliek ter ere van de heilige Franciscus. Om 14 uur rijden we met taxi’s naar San Damiano. Hier ligt, tussen de olijfbomen en cipressen, het klooster waar Sint Franciscus zijn Zonnelied schreef. Vervolgens rijden we naar de Carceri, boven in de heuvels, waar Franciscus zich terugtrok met zijn broeders. Verder naar de top van de Monte Subasio en de Verrijzenisberg (1300m). Langs het middeleeuws dorpje Collepino (korte stop) zetten we onze weg verder richting Spello. Het zicht over deze stad, gelegen tussen de groene heuvels, is gewoon schitterend.

Dag 7

In de mooi op een plateau gelegen versterkte stad Orvieto bezoeken we de kathedraal en de oude binnenstad. Na de middag genieten we van zeer mooie vergezichten op weg naar Castiglione di Lago aan het Trasimeense meer.

Dag 8

Na het ontbijt vertrekken we uit Passignano. Eerst staat nog een bezoek aan de mooie stad Mantua op het programma. Daarna klimmen we over de Brenner verder naar Mils voor avondmaal en overnachting.

Dag 9

Over de Fernpas langs de Zugspitze en de Duitse autostrade keren we terug richting België. 

 


Praktisch

Afreis 7 april 2018, 9 dagen

Prijs € 725,00 p.p. (supplement single + € 100,00)

Hotel Hotel La Vela, Passignano sul Trasimeno (half pension)

Op de heen- en terugweg wordt gewerkt met een stophotel in Oostenrijk/Zwitserland

 

 


Autocars De Duinen

Aarschotseweg 28 - 2200 Herentals
Tel. 014/21.21.12 - Fax 014/23.09.66
E-mail: info@deduinen.be
Lic A1097 - CDV nummer 18571 - BTW BE 0404.155.745

Sitemap | Juridisch
SelectairVeolia Transport
Creation by DIGITAL IMPACT // Hosting by ALFAHOST